CloudKey — найзручніший захищений носій для ЕДО

Під час дії воєнного стану в Україні для бізнесу особливо незамінними виявились онлайн-рішення. Одним із найнеобхідніших став документообіг та своєчасне його ведення. Сьогодні саме від швидкості та безпеки погодження документації залежить робота всього підприємства та вчасне забезпечення необхідними товарами та послугами всього населення. Тому оптимальними для роботи є електронний документообіг та наявність КЕП, що допомагають працювати за будь-яких умов.

Системи прийняття рішень колегіальних органів, документообіг, дистанційне банківське обслуговування, управління компанією, електронні торги — ці та інші сервіси вимагають все меншого часу реакції та більшої мобільності. «Традиційні» засоби для зберігання ЕП, такі як криптопровайдери та токени, не мають змоги працювати на мобільних пристроях. 

Зараз вже нікого не здивувати тенденцією переходу у «смартфон», відмови від традиційних пристроїв для аутентифікації користувачів та формування електронного підпису. Багато користувачів звично працюють з планшетів та смартфонів, до яких просто так неможливо під’єднати токени та смарткарти. І саме зараз КЕП став ще більш зручним та доступним, завдяки онлайну та хмарному захищеному носієві CloudKey. Так, «хмарні» технології зараз вирішують проблему флешок, токенів та смарткарток, адже для роботи з CloudKey достатньо мати смартфон та інтернет-з'єднання. 

Чому CloudKey?

CloudKey — хмарний електронний підпис, що зберігається у сховищі провайдера довірчих послуг, надійність якого підтверджена КСЗІ, яка пройшла держекспертизу і має атестат відповідності. Також, відповідно до закону України №2155 “Про електронні довірчі послуги”, CloudKey є засобом кваліфікованого електронного підпису, тож повністю відповідає вимогам законодавства України. 

Зараз ви ймовірно використовуєте КЕП (кваліфікований електронний підпис) — цифровий аналог власноручного підпису, а зберігаєте його на захищеному носії (токені). Зберігання КЕП на зовнішньому пристрої має свої недоліки, адже ви завжди прив’язані до свого робочого місця та ПК, який повинен мати usb-слот для під'єднання токена.

Користувачі CloudKey вільні від прив'язки до облаштованого робочого місця. Тепер доступ до КЕП можна отримати і з персонального комп'ютера, і з ноутбука, і з планшета, і зі смартфона. Єдина умова — наявність інтернет з’єднання.

Вже зараз за допомогою CloudKey ви зможете:

  • подавати звітність до контролюючих органів;
  • підписувати первинні документи;
  • підписувати договори в електронному вигляді;
  • використовувати, як підпис касира або печатки під час роботи з ПРРО;
  • працювати з тендерними майданчиками;
  • авторизуватися на державних онлайн-порталах;

CloudKey для СОТА, M.E.Doc, FlyDoc

CloudKey підтримується всіма програмними продуктами компанії-розробника Linkos Group: M.E.Doc, СОТА, FlyDoc, ISpro, які нині використовує у своїй роботі більшість підприємств України. 

КЕП, що зберігається у хмарі, можна підписувати та погоджувати будь-які документи. Він повністю задовольняє потреби бізнесу та дозволяє засвідчувати акти, рахунки, договори, видаткові і податкові накладні, а також будь-які інші документи.

Ключ є універсальним, адже, за потреби, власник може надати доступ, наприклад, до печатки підприємства, своїм уповноваженим особам. Це значно спрощує процес документообігу та пришвидшує терміни погодження документів. 

Важливо те, що з CloudKey користувач не має обмежень у пристроях, з яких можна погоджувати електронні документи та у доступі до свого КЕП, адже ключ надійно зберігається у хмарному сховищі та доступний 24 години на добу та 7 днів на тиждень. Працюйте навіть зі смартфона та забезпечуйте безперебійні робочі процеси, завдяки лише хмарному КЕП.  

Хмарний носій для Електронного кабінету

З хмарним захищеним носієм CloudKey можна авторизуватися в Електронному кабінеті платника ДПС України. Щоб працювати в Електронному кабінеті, потрібно просто завантажити мобільний застосунок CloudKey (доступний для користувачів Android та iOS) та виконати дві прості дії: просканувати код та ввести пароль. Авторизація або підписання документа займає лічені секунди.

CloudKey для Prozorro

З CloudKey можна працювати в системі Prozorro. Подавайте заявки на проведення закупівель,  участь у тендерах та підписуйте тендерну документацію ще швидше і простіше, ніж зазвичай. 

Процес роботи з CloudKey у Prozorro дуже простий. Користувач, як завжди, подає свою пропозицію на тендер. Але раніше, щоб підписати документ, доводилось мати е-підпис на захищеному носієві та персональний комп’ютер із usb. Зараз же не потрібно жодних флешок і токенів, адже з хмарним підписом для погодження тендерних документів, необхідно лише відсканувати QR-код за допомогою мобільного застосунку CloudKey, що може бути встановлений на будь-який гаджет, що є у вас під рукою. 

Отже, якщо ви користуєтесь електронним документообігом та давно відчули всі його переваги для свого бізнесу, CloudKey — це те рішення, яке ще більше прискорить та полегшить всі робочі процеси, пов’язані з е-документами. 

Скористатися CloudKey можна вже сьогодні. Щоб отримати хмарний захищений носій, не покидаючи офіс чи свій дім, скористайтеся програмою СОТА або M.E.Doc (для цього вам знадобиться чинний ЕП). Щоб отримати захищений носій в офлайн-форматі, завітайте до мережі крамниць “Твій час” (заздалегідь записатися можна тут). 

За додатковою консультацією звертайтеся за телефоном до наших фахівців: +380 44 206 72 15.

Спробуйте хмарний захищений носій та переконайтесь у його функціональності та перевагах для свого бізнесу!