Електронні лікарняні — жодних паперів, тільки КЕП

Україна продовжує переводити послуги для громадян в онлайн-формат, щоб кожен мав змогу отримати будь-яку довідку через Інтернет. Так, 3 березня 2019 року Кабінет Міністрів України прийняв постанову щодо електронних лікарняних. Це означає, що замість того, щоб виписувати лікарняні на паперових бланках, лікарі робитимуть це за допомогою простого вебсервісу з використанням КЕП. 

У такий спосіб Уряд прагне запобігти шахрайству, що відбувається довкола лікарняних, а також спростити життя лікарям та громадянам. Електронні лікарняні неможливо буде підробити, адже для їхнього підписання працівники медзакладів використовуватимуть КЕП, а їх видача автоматично фіксуватиметься єдиною електронною системою. Для громадян таке оновлення спрощує процес подання та закриття лікарняних, адже все відбуватиметься автоматично. 

За прогнозами Уряду, новий спосіб видачі лікарняних розпочне діяти вже у квітні цього року. Електронні лікарняні — це ще одна сфера для використання вашого КЕП та ще один крок держави до цифровізації. 

Нагадуємо, що отримати кваліфікований електронний підпис від ЦСК “Україна” можна без черг та у зручний для вас час за умови попередньої реєстрації. 

Адреси отримання КЕП у Києві: крамниця електронних послуг “Твій час” на вул. В.Васильківській, 132 та вул. Межигірській, 56, оф. 2. Також ви можете звернутися до наших офіційних представників мережі крамниць електронних послуг “Твій час” по всій Україні. 

Детальну інформацію щодо отримання КЕП ви можете знайти на нашому сайті або  отримати за телефоном: (044)-207-72-30.