Хмарний підпис для ПРРО

Робота з програмними РРО передбачає наявність кваліфікованого електронного підпису у кожного касира. Електронний підпис потрібен для відкриття та закриття зміни, а також для реєстрації чеків у ДПС. Відповідно до потреб бізнесу, КЕП для ПРРО може бути у таких варіантах: 

  • підпис печатки — ним можуть користуватися кілька працівників для роботи з однією касою та програмним РРО;
  • сертифікат касира (е-підпис уповноваженої особи) — цей підпис видається окремо для кожного співробітника, який працюватиме з ПРРО. 

Звичним для багатьох підприємців є традиційний ЕП, який зберігається на токені чи флешці. Однак, токени та флешки іноді губляться, а касир може випадково забути токен вдома і тоді доводиться витрачати час та повертатися за ключем, щоб просто відкрити зміну. Також бізнесу доводиться дбати про наявність ПК чи ноутбука з USB-портом, щоб на кожній касі можна було під’єднати флешку та скористатися е-підписом. Такі, здавалося б, вже звичні і буденні дрібниці, ускладнюють діяльність та впливають на якість роботи загалом. 

Втім, вже зараз є чудова альтернатива традиційним підписам — CloudKey — надійний хмарний захищений носій, максимально зручний та простий формат для зберігання КЕП, який дозволяє працювати з касою навіть зі смартфона.

Чому саме CloudKey? 

CloudKey — захищений носій, що зберігає кваліфікований електронний підпис у хмарі, створений українською компанією Linkos Group, що вже понад 20 років розробляє програми, які спрощують ведення бізнесу підприємцям України. Хмарний захищений носій CloudKey — це сучасна та зручна альтернатива токенам, яка значно полегшує роботу із КЕП кожному користувачеві.

Якщо ви раптом запитали себе про законодавче обґрунтування використання хмарних ЗН, тоді маємо вас запевнити, що CloudKey повністю відповідає усім вимогам законодавства до зберігання КЕП. Так, хмарний кваліфікований електронний підпис — це юридично значущий електронний підпис, що зберігається не на ПК, токені або флешці, а на сервері провайдера послуги. 

Технологія хмарного зберігання електронних ключів дозволяє кожному клієнтові зберігати ключ електронного підпису у провайдера довірчих послуг всередині захищеного апаратно-програмного пристрою — криптомодуля. Мережевий криптомодуль ІІТ Гряда-301, який використовується для надання послуги хмарного зберігання ключів, має експертні висновки Держспецзв'язку в сфері криптографічного та технічного захисту інформації.

Переваги CloudKey для роботи з ПРРО  

У програмних касах Cashalot та “СОТА Каса” реалізовано можливість роботи з кваліфікованим електронним підписом, що зберігається на хмарному захищеному носієві CloudKey. Покрокова інструкція для вас вже тут. Хмарний підпис для роботи з програмним РРО має ряд переваг, які кожен бізнес може відчути вже сьогодні. 

Мобільність

З хмарним CloudKey видавати та реєструвати чеки можна просто зі смартфона чи планшета. Завдяки мобільному застосунку Cashalot, робота з касою стала ще простішою, але тільки разом з CloudKey кожен підприємець зможе відчути максимум легкості та задоволення від раніше рутинної та часом складної роботи з касовими пристроями. 

Хмарний РРО “СОТА Каса” зручний тим, що не потребує встановлення додаткових програм, тож і працювати з хмарним ЗН у ньому значно простіше, ніж із традиційними сховищами е-підписів. 

Продуктивність

Запорука високої продуктивності — зручність та функціональність роботи з програмними пристроями щоденного вжитку. Хмарний підпис не просто пришвидшує та спрощує роботу з ПРРО, він допомагає бути більш продуктивними, не витрачаючи час на дрібні рутинні задачі — як то пошук пристрою, до якого під’єднати токен. 

Ваш час — це цінність, тож витрачати його на пошук флешки з підписом в сумці — не найкращий варіант. CloudKey доступний миттєво, достатньо тільки наявності інтернет-з'єднання.

Надійність 

З хмарним CloudKey у користувача відсутній ризик відмови, втрати, поломки чи крадіжки захищеного носія. Скористатися ж ключем, який зберігається у хмарі, може тільки його власник після успішної аутентифікації. Кожен ключ захищений паролем, без знання якого підписати документ неможливо.

Фінансова вигода

З CloudKey не передбачає додаткових витрат на налаштування робочого місця, придбання та встановлення ПК чи ноутбуків, покупку usb-токенів та смарткарток. До того ж вартість зберігання КЕП на хмарному захищеному носієві CloudKey всього 20 грн на місяць. 

Зручність 

З CloudKey користувач може з легкістю використовувати у якості ПРРО навіть смартфон, адже не має жодних обмежень у пристроях та доступі до свого КЕП. Крім того, ключ надійно зберігається у хмарному сховищі та доступний користувачам 24 години на добу та 7 днів на тиждень. 

Як бачимо, CloudKey — це найзручніший захищений носій для вашого КЕП та легкої роботи з програмними РРО. Попри те, що хмарний формат захищеного носія з’явився не так давно, наші користувачі вже встигли оцінити його переваги. 

Спробувати CloudKey кожен охочий може вже зараз. Отримати хмарний ЗН можна онлайн, скориставшись програмою СОТА або M.E.Doc (для цього вам знадобиться чинний ЕП). Також ви можете завітати до мережі крамниць “Твій час” у вашому місті, проконсультуватися з нашим фахівцем, подивитися на CloudKey в дії просто в магазині та вже потім придбати свій ЗН. 

Якщо ви вже маєте CloudKey і вам потрібно легко та швидко налаштувати роботу з хмарним захищеним носієм — радимо переглянути нашу коротку відеоінструкцію

Детальніше про технологію та переваги використання хмарного захищеного носія CloudKey для бізнесу читайте у нашому попередньому матеріалі: CloudKey — сучасна технологія “хмарного” зберігання електронних ключів.

Якщо у вас виникли запитання або потрібна додаткова консультація, звертайтеся до наших фахівців за телефоном: +380 44 206 72 15.