КЕП від ЦСК “Україна” — твій ключ до цифрової держави — ДіЯ

Держава активно переводить послуги для громадян із офлайну в онлайн. Уряд взяв курс на всеохопну диджиталізацію, мета якої надати громадянам доступ до потрібної інформації через інтернет. Щоб будь-яку довідку можна було отримати за лічені хвилини, не виходячи з дому. І без жодних нескінченних втомливих черг в держустановах!

6 лютого 2020 року Міністерство цифрової трансформації і Президент України особисто запустили сервіс ДіЯ — цифрова держава. Ця вебплатформа вже в найближчому майбутньому має об’єднати усі відомства в єдиній онлайн-системі та забезпечити українцям зручне отримання усіх без винятку електронних довірчих послуг онлайн. 

З моменту старту проєкту вже понад 1 млн громадян завантажили мобільний додаток, що свідчить про готовність суспільства до цифрової держави! 

Щоб скористатися, наприклад, кабінетом водія, достатньо мати кваліфікований електронний підпис (КЕП). КЕП дозволить ідентифікувати людину при отриманні різних електронних послуг і стане зручним інструментом для авторизації користувача на державних вебресурсах. 

 

Електронний підпис від ЦСК “Україна” — твоя надійна перепустка у світ надшвидких цифрових послуг. 

 

Як бачимо, сфера застосування КЕП розширюється — окрім бізнесу, який активно використовує КЕП для звітності та електронного документообігу, КЕП стає незамінним і для звичайних громадян. 

Сьогодні доступні такі послуги: цифрові водійські права, цифрове свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу, BankID, верифікація водійських прав, верифікація свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу, визначення належного користувача транспортного засобу й заміна водійських прав. У тестовому режимі запрацювало єМалятко в трьох містах: Кривий Ріг, Вінниця та Луцьк. 

У перспективі перелік доступних сервісів буде доповнений послугами отримання різних довідок, виписок, оформлення заявок, субсидій, пільг, декларацій, підписання петицій, медичними сервісами, освітніми програмами.

Отримуй потрібну інформацію від держави за декілька кліків разом із КЕП від ЦСК “Україна”!