Шановні клієнти, не використовуйте заборонені адреси електронної пошти!

Зверніть увагу: при формуванні сертифікатів не варто використовувати електронні поштові скриньки на заборонених ресурсах. Такими ресурсами є ті, що потрапили під заборону згідно Указу Президента від 15.05.2017 №133/2017. Це може призвести до складнощів у подальшому використанні сертифікатів ЕП.

На сьогоднішній день вже неможливе подання електронної декларації з використанням таких поштових адрес до Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК). Тож якщо ви є суб’єктом електронного декларування та використовуєте в сертифікатах пошту, наприклад, на ресурсах mail.ru та yandex, необхідно звернутися до відділення АЦСК «Україна» та отримати нові сертифікати.

Зазначимо, що в програмі M.E.Doc при формуванні сертифіката вже введено перевірку: чи не знаходиться вказана електронна адреса на ресурсі, що потрапив під заборону.

Крім того майте на увазі, що такі поштові адреси є можливою перепоною і в роботі з іншими державними органами, зокрема з ДФС України.

Враховуйте, будь ласка, це при формуванні заявок на сертифікати. А якщо ви вже використовуєте такий email у своїх сертифікатах, рекомендуємо звернутись до АЦСК для перевидачі сертифікату.