“Трембіта” працює з КЕП від ЦСК “Україна”

Запуск “Трембіти” — системи електронної взаємодії українських державних електронних інфоресурсів, — це ще один крок до цифрової держави. Вона дозволяє держорганам безпечно обмінюватися даними державних реєстрів. “Трембіта” може ліквідувати проблему черг до чиновників та в рази зменшити кількість паперових довідок. 

Вже зараз 47 державних органів долучилися до електронного обміну через “Трембіту”.

Зокрема: 

  • через систему вже здійснено понад 300 тис. транзакцій;
  • до “Трембіти” підключено 14 держреєстрів;
  • між органами влади побудовано 16 взаємодій;
  • для взаємодії держорганів опубліковано 17 вебсервісів.

Важливо! Безпеку, ідентифікацію та авторизацію учасникам е-обміну забезпечує кваліфікований електронний підпис. Наш ЦСК “Україна”, що є найбільшим комерційним надавачем довірчих послуг та видав вже понад 6 млн підписів, — також підтримує цей проєкт! Це означає, що користувачі наших КЕП (зокрема, держоргани та держслужбовці), завдяки “Трембіті” можуть безперешкодно обмінюватися даними онлайн. 

У перспективі громадяни також зможуть отримати будь-яку довідку online, авторизувавшись на держінфоресурсі за допомогою власного КЕП.

Ми вбачаємо велику перспективу у таких проєктах як “Трембіта”, які спрямовані на цифровізацію G2C і G2G документообігу. Перехід у цифру дозволяє економити час та більш раціонально використовувати бюджетні кошти. 

Цифрова держава #Безпаперу — вже реальність!