Увага! Уряд ухвалив відтермінування використання електронного підпису на захищеному носії до 31 березня

Обов'язкове використання е-підпису на захищених носіях в Україні відтерміновано до 31 березня 2022 року. Про це сьогодні повідомив пресофіс Міністерства та Комітету цифрової інформації на своєму офіційному сайті.

Нагадуємо, раніше Постанова КМУ № 193 від 3 березня 2020 р. передбачала, що з 5.03.2022 кваліфікованим підписом (КЕП) може вважатися лише електронний підпис, що зберігається на захищеному носії (засіб КЕП) та використовує кваліфікований сертифікат.

Відтермінування обов'язкового використання електронного підпису на захищеному носії означає, що з 31 березня подавати звітність в електронній формі можливо лише з використанням КЕП (відповідно до Статті 421, п.5). Також без КЕП неможливо буде працювати з тендерними майданчиками, медичними інформаційними системами та входити до електронного кабінету платника.

Найновішою технологію залишається проєкт хмарний захищений носій CloudKey. Усі операції з електронними підписами виконуються на захищених серверах Кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг, де і зберігаються всі особисті ключі підписантів. CloudKey — є засобом кваліфікованого електронного підпису відповідно до українського законодавства. Обирай хмарний захищений носій  CloudKey. Форма для замовлення за посиланням.