Використовуйте хмарний КЕП CloudKey для роботи з ПРРО

Працюєте з програмною касою? Тоді ви точно використовуєте КЕП, адже він потрібен кожному касиру для відкриття та закриття змін, а також для реєстрації чеків у ДПС. 

Чому КЕП потрібен вашому ПРРО?

Кваліфікований електронний підпис (КЕП) може мати чимало переваг для роботи з ПРРО:

  • Юридична значущість — КЕП має юридичну силу, що робить його прийнятним для використання в офіційних документах та реєстраційних операціях.
  • Забезпечення конфіденційності — КЕП дозволяє шифрувати дані, що гарантує їх конфіденційність під час обробки і передачі.
  • Запобігання підробці — КЕП забезпечує високий рівень захисту від підробки, адже він базується на криптографічних методах, які ускладнюють його підробку.
  • Автоматизація процесів — використання електронних підписів дозволяє автоматизувати процеси підписання і обробки документів, що полегшує роботу з програмними ПРРО та іншими системами обліку.Швидкість та ефективність — застосування КЕП значно прискорює роботу з ПРРО.
  • Відповідність стандартам безпеки — застосування кваліфікованого електронного підпису відповідає вимогам стандартів безпеки та нормативам щодо обробки електронної інформації.

Загалом, використання КЕП у роботі з програмними РРО сприяє покращенню безпеки, ефективності та легкості ведення розрахункових операцій.

Які є варіанти КЕП?

КЕП для ПРРО може бути у таких форматах: 

  • підпис печатки — ним можуть користуватися кілька працівників для роботи з однією касою та програмним РРО;
  • сертифікат касира (е-підпис уповноваженої особи) — цей підпис видається окремо для кожного співробітника, який працюватиме з ПРРО. 

Багато підприємців звикли використовувати у роботі традиційний електронний підпис, який зберігається на токені чи флешці. Однак, токени та флешки іноді губляться, а касир може випадково забути токен вдома і тоді доводиться витрачати час та повертатися за ключем, щоб просто відкрити зміну. Також потрібно подбати про наявність ПК чи ноутбука з USB-портом, щоб на кожній касі була змога під’єднати флешку та скористатися е-підписом. Такі, здавалося б, вже звичні і буденні речі, ускладнюють діяльність та впливають на якість роботи загалом. 

Однак, зараз є чудова альтернатива традиційним підписам — CloudKey — надійний хмарний захищений носій, максимально зручний та простий формат для зберігання КЕП, який дозволяє працювати з касою просто зі смартфона.

Детальніше про CloudKey

CloudKey — захищений носій (ЗН), що зберігає КЕП у хмарному сховищі та створений українською компанією Linkos Group, що вже понад 20 років розробляє програми для зручного ведення бізнесу. CloudKey — це сучасна альтернатива токенам, але простіша та зручніша у своєму використанні. 

CloudKey також, як і традиційний КЕП, повністю відповідає усім вимогам законодавства до зберігання кваліфікованих електронних підписів. Хмарний КЕП — це такий же юридично значущий електронний підпис, але зберігається не на ПК, токені або флешці, а на сервері провайдера послуги. Технологія хмарного зберігання електронних ключів дозволяє кожному клієнтові зберігати ключ е-підпису у провайдера довірчих послуг всередині захищеного апаратно-програмного пристрою — криптомодуля. Мережевий криптомодуль ІІТ Гряда-301, який використовується для надання послуги хмарного зберігання ключів, має експертні висновки Держспецзв'язку в сфері криптографічного та технічного захисту інформації.

Переваги CloudKey для роботи з ПРРО  

У ПРРО Cashalot та «СОТА Каса» є можливість роботи з КЕП, що зберігається на хмарному ЗН CloudKey. Також тут ми підготували для вас покрокову інструкцію.

Хмарний підпис для роботи з програмною касою має переваги, які кожен підприємець може відчути вже сьогодні. 

Мобільність

З CloudKey ви можете видавати та реєструвати чеки можна просто зі смартфона чи планшета. Мобільний застосунок Cashalot значно спрощує роботу, але тільки разом з CloudKey кожен підприємець зможе відчути максимум легкості та задоволення від раніше рутинної та часом складної роботи з касовими пристроями. 

Хмарна «СОТА Каса» зручна тим, що не потребує встановлення додаткових програм, а тому і працювати з хмарним ЗН у ній значно простіше.

Продуктивність

Хмарний КЕП не просто пришвидшує та спрощує роботу з ПРРО, він допомагає бути більш продуктивними, економлячи свій час на пошуках пристрою, до якого під’єднати токен. CloudKey завжди доступний миттєво, достатньо тільки наявності інтернету.

Надійність 

З CloudKey у користувача жодних ризиків відмови, втрати, поломки чи крадіжки ЗН. Скористатися ключем, який зберігається у хмарі, може тільки його власник після успішної аутентифікації. Кожен ключ захищений паролем, без знання якого підписати документ неможливо.

Фінансова вигода

CloudKey не передбачає додаткових витрат на налаштування робочого місця, придбання та встановлення ПК чи ноутбуків, покупку usb-токенів та смарткарток. Беззаперечним плюсом КЕП у хмарі є вартість зберігання КЕП на хмарному захищеному носієві CloudKey, що складає всього 20 грн на місяць. 

Зручність 

CloudKey передбачає легке використання у якості ПРРО навіть смартфона, адже немає жодних обмежень у пристроях та доступі до свого КЕП. Ваш ключ надійно зберігається у хмарі та доступний 24 на 7. 

Спробуйте CloudKey

CloudKey — це найзручніший захищений носій для вашого КЕП та легкої роботи з програмними РРО. А Спробувати CloudKey кожен може вже зараз.

Отримати хмарний ЗН можна онлайн у СОТА або M.E.Doc (для цього вам знадобиться чинний ЕП). Також ви можете завітати до мережі крамниць “Твій час” у вашому місті, проконсультуватися з фахівцем, подивитися CloudKey в дії просто в магазині та вже потім придбати ЗН. 

Якщо ви вже маєте CloudKey і вам потрібно легко та швидко налаштувати роботу з хмарним захищеним носієм — радимо переглянути коротку відеоінструкцію для легкого старту.

Детальніше про технологію та переваги використання CloudKey для українського бізнесу читайте у матеріалі: CloudKey — сучасна технологія “хмарного” зберігання електронних ключів.

Якщо у вас виникли запитання або потрібна додаткова консультація, звертайтеся до наших фахівців за телефоном: +380 44 206 72 15.